Sisteme și Strategii de Ruletă. Ce Funcționează și Ce Nu

Doriți să păcăliți jocul de ruletă? Vreți să faceți niște calcule care să vă ajute să ghiciți numărul câștigător? Dacă răspunsul este DA, atunci acest ,,review,, este exact pentru dumneavoastră...

Înca de când a fost inventat jocul de ruletă, de către cunoscutul matematician și fizician Blaise Pascal, în anul 1655, jucătorii au încercat să găsească diferite strategii și sisteme, să învingă jocul și să-și provoace norocul. Au fost unele dintre aceste metode eficiente? Unii spun că da! În această recenzie veți citi despre diferitele strategii, care se aplică la jocul de ruletă și poate o să puteți răspunde la vesnica întrebare “Se poate calcula unde se va opri bila?”.

În timp, au apărut multe strategii legate de creșterea șanselor de câștig. Aici vom prezenta cele mai cunoscute și folosite sisteme de joc, care s-au dovedit, după părerea jucătorilor, cele mai eficiente. La urma urmei, nu puteți fi siguri dacă funcționează, până nu le încercați! Sistemele se împart în 3 tipuri: progresive, non-progresive și fizice. Cele progresive au ca scop, câștigarea banilor pierduți, prin pariuri mari. Non-progresivele folosesc statistici, ca să prezică rezultatul, iar cele fizice caută micile defecțiuni la ruleta sau în modul de aruncare a bilei, de către crupier.

1.Sisteme progresive
Sistemele progresive se bazează pe rezultatul pariului anterior, care va determina cum să jucați următoarea miză. Se realizează prin pariuri mai mari, care să compenseze pierderile din runda anterioară. Mai jos, veți citi mai multe detalii despre cele mai cunoscute și folosite sisteme progresive de joc. Ele sunt: sistemul clasic Martingale, secvența lui Fibonacci, sistemul Paroli și sistemul D’Alembert. O să ne oprim la fiecare sistem, în parte.

2.Sistemul Martingale – sistemul clasic
Începem cu acest sistem pentru că este cel mai cunoscut. Strategia se bazează pe un pariu pe culoare roșie sau negru, sau număr par sau impar. Aveți șansă 50/50 să câștigați sau pierdeți. Dacă miza e pierdută, pariați din nou pe acel rezultat, dar sumă dublă față de pariul anterior și procedați așa pânâ când câștigați. Iată un exemplu: pariezi 10 RON pe număr par, dar miza este pierdută. Pariezi înca o dată pe număr par, dar sumă dublă, adică 20 RON, dar pierzi din nou. Pui miza din nou pe număr par, dar de data asta în valoare de 40 RON, dar pariul din nou nu este câștigător. Mai pariezi înca o dată pe număr par suma de bani în valoare de 80 RON. Dacă pariul este câștigător vei primi 160 RON. Ai investit 150 RON, ai reușit să-ți recâstigi pariurile și ai și un profit mic.

Acest sistem are câteva dezavantaje. Ca să poți aplica sistemul Martingale, în prima fază trebuie să dispui de un buget foarte mare, pentru că după fiecare pariu pierdut, urmează să dublați suma și așa puteți ajunge la o sumă considerabil de mare. De aceea, acest sistem nu se poate folosi de oricine. Un alt fapt care trebuie luat în considerare, este limita maximă de pariere. Majoritatea jocurilor de cazinou au limită maximă de pariere. Mizând tot timpul pariul dublu, față de cel anterior, foarte curând o să ajungeți la limita maximă de pariere și va trebui să vă retrageți, fără să vă puteți recupera banii. De fapt, acest lucru se poate întămpla chiar după 6-7 pariuri, pentru că dublând în permanență suma, foarte repede ajungeți la limitele superioare de pariere. Trebuie să căutați mese de joc de ruletă cu limite foarte mari sau chiar fără limite de pariu maxim.

Un alt dezavantaj al sistemului Martingale este profitul foarte mic. În tabelul de mai jos puteți vedea că oricât de mare este pariul dumneavoastră, în cazul în care este câștigător, veți obține un profit egal cu prima miză pariată. Acest sistem aduce profit pe termen foarte lung, dar este foarte riscant să pariați sume foarte mari pentru un câștig atăt de mic. Ideal ar fi să jucați pe termen scut și să aveți noroc să vă recuperați banii pariați, obtinând un profit, indiferent de valoarea lui.

Ca să evite pierderea, un jucător experimentat nu va paria până nu apare o serie lungă de aceeași culoare sau același tip de număr. Logica aici este, că dacă apare de cinci ori culoarea rosie, atunci cel mai probabil o să urmeze culoarea neagră. Acesta este momentul potrivit de pariere. Dar acest fapt se bazează pe întămplări puțin probabile, pentru că o serie lungă de aceeași culoare sau tip de număr este foarte puțin probabilă. Așa că trebuie să aveți multă răbdare, până apare o serie de genul acesta. Și chiar dacă aveți norocul să apară o serie care se repetă, nu aveți nici o siguranță că următoarele jocuri o să producă seria opusă. Folosind acest sistem trebuie să fiti înarmați cu răbdare și la sfârșitul zilei rezultatele pot fi: perioade lungi de așteptare și câștiguri foarte mici.

3.Secvența lui Fibonacci
Un alt sistem progresiv este secvența lui Fibonacci. După cum spune și numele, această strategie necesită folosirea șirului lui Fobanacci. Ca să devină strategia mai clară, o să vă explicăm ce înseamnă această ordine de cifre, doar că este de preferat să pariem pe cote de 3. Pariul se face în felul următor: următoarea miza trebuie să fie egală cu suma provenită din cele două pariuri precedente. Valoarea pariurilor arată astfel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 și așa mai departe. În acest mod, creșterea sumei pariurilor este mai lentă decât la Martingale.

După cum arată tabelul de mai sus, dacă pariul este pierdut, următoarea miză trebuie să fie cu un pas în dreaptă, iar dacă pariul este câștigător, următoarea miză este cu doi pasi înapoi. Dacă ajungeți din nou la prima sumă pariata, asta înseamnă că ați câștigat o sumă de bani, în valoarea primului pariu făcut de dumneavoastră.

În concluzie, terbuie să obțineți victorie doar la o treime dintre pariurile făcute de dumneavoastră, pentru a ajunge din nou la miza inițială și pentru a obține un profit egal cu miza inițială. Acest lucru pare destul de ușor, având în vedere faptul că aveți șanse să câștigați de 48,3%. Dar, bineînțeles, întodeaună există riscul să nimeriți o serie mai lungă necâștigătoare și este posibil să nu vă ajungă banii, pentru următoarele pariuri sau veți ajunge la miza maximă de pariere, permisă la masa de joc. Acest lucru va duce la o pierdere substanțiala de bani.

4.Sistemul Paroli
Sistemul Paroli este o altă metodă progresiva, dar se bazează pe strategia opusă a sistemului Martingale. Puteți face pariu interior sau exterior după cum doriți, dar șanse mai mari sunt la pariurile exterioare pe culoare, tip sau coloană. Cel mai bine este să pariați sume mici. Dacă nu obțineți victorie și pierdeți, pariați din nou valoarea primului pariu. Dacă pariul este câștigător, dublați pariul, adică lăsați miza pe masă și în acest fel jucați cu banii cazinoului. Dacaă pierdeți, o să pierdeți doar primul dumneavoastră pariu, dar dacă aveți șansa de o serie câștigătoare, o să obțineți o sumă bună de bani. În acest mod câștigați cu banii Casei, ceea ce este cel mai bun lucru.
Un avantaj foarte mare față de Martingale este că puteți să pariați cu sume mici. În același timp, puteți câștiga sume destul de mari, limitând suma de bani pe care puteți s-o pierdeți. Ca să se întămple acest lucru, trebuie să aveți noroc de o serie câștigătoare. Desigur, folosind acest sistem puteți paria pe numere, pe coloană, pe culoare sau pe tip de număr. Dacă efectuați un pariu riscant puteți reduce suma de bani pariată. Dacă aveți noroc, puteți obtine o sumă impresionantă, dacă pariați de două ori la rând și câștigați de două ori pe un număr unic. Prima dată, pariul dumneavoastră se va înmulți cu 36. Adică, dacă pariati 10 RON pe un număr și câștigați, veți primi 360 RON, iar dacă urmăriți sistemul lui Paroli și lăsați această sumă pe masa de joc și câștigați din nou pe număr unic, această sumă de bani va deveni 12960 RON. O sumă impresionantă, nu? Cel mai bine este, înainte să începeți jocul, să vă hotărâti cum vreți să jucați! Dacă pierdeți, veți pune exact aceeași suma din nou pe masa de joc sau o veți reduce, ori, atunci când câștigați, o să lăsați pariul inițial plus suma câștigată pentru următoarea învărtire și în așa fel realizați prima progresie. Dacș aveți noroc să mai câștigați o dată, o să vedeți că suma de bani se mărește foarte repede.

5.Sistemul D’Alembert
Acest sistem a fost creat de matematicianul D’Alembert, pornind de la idea că mai devreme sau mai tărziu o să apară o serie de 4-5 pariuri câștigătoare, de aceeași culoare. A luat în considerare faptul că după un pariu câștigător, șansa că următorul să fie pierzător este mare. A bazat sistemul pe pariuri de cotă 2, la fel cum este și sistemul Martingale, dar cu risc mai mic.
Se pariază in felul următor: pariați pe roșu 1 RON, pierdeți. Următoarea miză va fi cu 1 RON mai mare, adică 2 RON. Pierdeți din nou. Iarași măriți miza cu 1 RON, adică pariați 3 RON. Câștigați! Următoarea miza va fi mai mică cu 2 RON, adică 1 RON. Avantajul acestui sistem este că pariurile cresc lent și poate că o să vă puteți încadra în buget sau nu o să atingeți limitele superioare ale mesei de joc. Dar este foarte clar că acest sistem depinde de egalarea pierderilor cu profitul. Deci, trebuie să atingeți echilibrul!

Au fost create o mulțime de alte sisteme progressive, cu creșterea lentă a pariului inițial, cum ar fi: Labouchere, Montante Hollande, Whittacker, Progresssion, Goldstei Progression și Fitzroy. Aceste sisteme se bazează pe principii de pariere asemănatoare și prezintă cam aceleași avantaje și dezavantaje.

6.Sisteme non-progresive
După cum spune și numele, sistemele non-progresive diferă de cele progressive, prin valoarea constantă al pariului. Pariul nu se modifică, indiferent de rezultatele anterioare. Aceste sisteme se mai numesc și sisteme plate. Se folosesc numerele câștigătoare anterior, pentru prezicerea numerelor care vor cadea în viitor.

7.Redarea numerelor
Această strategie se bazează pe legea numărului mare, ceea ce înseamnă că numerele se distribuie uniform, într-un număr foarte mare de jocuri. Pariorii mizeaza pe numere, care nu au apărut de mult în joc. Idea lor este, că dacă aceste numere sunt întărziate, ele obligatoriu trebuie să apară și este mult mai probabil să câștige. Ei presupun că aceste numere vor trebui să apară, ca să îndeplinească legea numerelor. Numerele întărziate se mai numesc și numere restante.
Un al doilea sistem non-progresiv este metoda de a paria pe numerele care au mai apărut anterior. Se folosește legea a două treimi, care presupune că în 37 de runde consecutive, 36% din cifre nu câștigă, 37% apar o dată, iar 25% apar de două sau de mai multe ori (aceste numere se numesc domenii).

În concluzie, nici un sistem strategic, dintre cele non-progresive nu funcționeaza. Apariția numerelor este la întămplare și nu se supune nici unei legi. Aceste sisteme sunt bazate numai pe norocul fiecărui jucător, și nu urmăresc nici o logică, care se poate aplica în practica.

8.Sistemul fizic
Aceste tipuri de sisteme se bazează pe micile defecțiuni ale roatei și pe modul cum crupierul pune bila. Mai multe detalii despre toate acestea puteți citi mai jos.
Unii jucători profesioniști cred că pot observa și pot folosi defecțiunile ruletei pentru a câștiga. Multe roți nu sunt 100% perfecte, ci prezintă mici defecțiuni care pot duce la anumite întămplări, ca de exemplu niște numere să apară mai des decât altele. Aceste defecțiuni pot apărea în timpul fabricării sau în timpul instalării ruletei. Aceste defecțiuni sunt aproape invizibile pentru oamenii obișnuiți, dar se crede că ele reprezintă un avantaj pentru pariori profesioniști care în urma observației îndelungate a roatei pot presupune cu aproximație unde se va opri bila. Dacă se doevedește că o roată este defectă și vreun jucător a reușit să folosească această defecțiune în favoarea sa și limita casei de 2,7% este depășita, ea nu va rămâne neobservată de către cazinou. Jocurile de ruletă sunt testate în permanență pentru a asigura corectitudinea jocului. Nu se verifică numai roata, ci și instalarea ei. În concluzie putem spune că metoda de a folosi micile defecțiuni ale roatei de ruletă nu se poate aplica în realitate, iar cei care se laudă că pot observa aceste eșecuri, mai de grabă au realizat niște câștiguri cu un noroc pe termen scurt.

Cum arunca dealerul bila?
O altă metodă în care cred profesioniștii, este urmărirea mișcărilor crupierilor, mai ales modul în care ei aruncă bila. Ei observă de aproape mișcarea crupierului și încearcă să ghicească în ce secțiune se va opri mingea. Facând acest lucru, ei pot paria în jurul cifrelor, unde presupun că va cădea bila și în acest fel, să-și mărească șansa de câștig.

Jucătorii profesioniști spun că fiecare dealer are propriile mișcări de aruncare ale bilei, de care nici el nu este conștient. Adică, dealerul aruncă mingea cu aceeași viteza si cu același unghi și cunoscându-le, se poate prezice unde va cădea mingea, cu aproximatie. Dacă acest lucru a fost adevărat, asta înseamna că orice schimbare a mișcării, chiar dacă este nesimnificativă și invizibilă va afecta aterizarea bilei și rezultatele o să fie complet diferite. Pe lânga toate acestea, trebuie să fie calculate și care sunt efectele asupra bilei, atunci când se lovește de suprafața ruletei și cum va reacționa. Și ca să fie foarte clar, vă putem spune că există atât de mulți factori, care pot influența mișcările bilei, ca este imposibil calcularea poziției acesteia de aterizare. În concluzie, această strategie nu se poate aplica și nu poate modifica rezultatul, în favoarea jucătorilor. Căderea bilei rămâne pur și simplu o întămplare și singurul mod de a “ghici” unde va ateriza, este norocul.

Există într-adevăr sisteme de ruletă care funcționează?
În timp, s-a dovedit că nu există un sistem care îi poate favoriza pe jucătorii. Nu există nici un sistem de joc de ruletă, care să garanteze un profit pe termen lung. Am văzut deja că nu este posibil să se calculeze căderea bilei, având în vedere sistemele fizice. Dacă există defecțiuni, oricât de mici ar fi ele, cazinoul observă imediat și ruleta este schimbată. Dacă doriți să ghiciți unde va cădea bila, trebuie să stiți viteza de aruncare, unghiul de cădere și alți factori importanți. Acest calcul nu poate fi făcut, pentru că orice modificare mică ai acestor factori, duce la modificarea rezultatului final – secțiunea unde va cădea bila. Înainte de a vă aventura în lumea strategiilor de ruletă, trebuie să înțelegeți regulile jocului, pentru că acestea reprezintă cheia succesului.

Care este cea mai bună strategie de joc pentru ruletă
Tip #1
Nu puteți profita de câștiguri pe termen lung. Puteți pur și simplu să alegeți să nu jucați deloc. Așa nu veți câștiga, dar nici nu veți pierde bani. Dar cu siguranță o să pierdeți toată distracția și adrenalina oferită de acest joc clasic. Puteți alege să jucați responsabil și să nu depășiți bugetul alocat pentru joc. Numai așa vă puteți lăsa purtați de emoțiile acestui joc minunat.

Tip #2
O altă variantă este să alegeți o masă de joc cu miză minimă foarte mică și să jucați de plăcere. Folosind acest sistem de joc, există posibilitatea să nimeriți o serie câștigătoare și să realizați niște câștiguri bunicele. Trebuie să țineți minte, că dacă acest lucru se întămpla pe termen lung, cel mai probail este să pierdeți și banii câștigați.

Tip #3
O altă strategie este să pariați sume mari. Când pariați sume mici, veți juca mai mult timp și veți pierde bani încet. Dacă faceți un pariu mare și reușiți să câștigați, veți obține un profit semnificativ și atunci, cea mai bună alegere este să renunțați și să plecați de la masă de joc. Nu uitați, că nu puteți câștiga pe termen lung! Dezavantajul foarte mare a acestei metode este că foarte repede vă puteți cheltui bugetul alocat pentru joc. Acest lucru înseamnă că aveți mai puțin timp de joc și așa o să vă reduceți perioadă de divertisment semnificativ.

Tip #4
Cel mai important lucru este să jucați responsabil. Trebuie să vă determinați o limită de bani și niciodată să nu jucați banii pe care nu vă permiteți să-i pierdeți. Banii alocați pentru joc trebuie să fie văzuți ca o taxă plătită pentru divertismentul dumneavoastră. Nu trebuie să vă gândiți că trebuie să câștigați cu orice preț. Trebuie să vă cunoașteți foarte bine limitele și să le respectați. Nu trebuie să fiți tentați să acoperiți o pierdere anterioară, cu pariuri din ce în ce mai mari. Până la urmă, acest lucru va duce la probleme reale destul de grave.

Comments 0

No comments found