Moduri de Trișat la Ruletă care au Funcționat

Se presupune că Einstein a spus odată: „singurul mod prin care poți să faci bani la ruletă este să o furi, atunci când dealerul nu se uită”.

Chiar dacă este sau nu un citat din marele om de știință, realitatea e aceea că mulți jucători chiar au încercat să trișeze la masă. Câteodată cu succes, alte dăți nu, și au sfârșit prin a fi bătuți de stafful cazinoului.

In acest articol vom prezenta câteva modalități de a trișa la ruletă care chiar au funcționat. Nu vreau să induc ideea că ar trebui să faci ceva de acest gen atunci când te afli la o masă de ruletă. Acest articol există doar pentru distracție și informare. Personalul de securitate al cazinourilor știe foarte bine aceste trucuri – sau ar trebui să le știe – și nu sunt deloc amabili cu trișorii.

Cele 4 moduri de a trișa la ruletă care chiar au funcționat:

1. Iute de mână
2. Computere pentru ruletă
3. Roți înclinate și avantajul la joc
4. Roți, bile și magneți măsluiți

IUTE DE MÂNĂ

Trișorii profesioniști își pun în practică rolul de jucători obișnuiți atunci când vin să păcălească la mesele de ruletă. Tehnica lor implica o dexteritate care induce în eroare pe toată lumea și au o iuțeală a mâinilor extraordinară, abilitați căpătate în ani mulți de practică.

Cum ar fi să poți să plasezi un pariu după ce bila a aterizat pe roată? Ei bine, există oameni care o pot face și au și făcut-o. Bun venit în arta plasării pariurilor “după”.

Ai remarcat că atunci când bila aterizează, crupierul pune o bucată de fibră de sticlă pe pariurile directe pe numărul câștigător? Acest micuț obiect se numește “Dolly” și cazinourile au început să îl folosească pentru a descuraja trișorii să pună jetoane pe numărul câștigător, după ce bila a aterizat. Aceasta ar trebui să îți atragă atenția asupra răspândirii masive a acestui truc al parierii târzii, metodă care a fost și este încă utilizată.

De când cazinourile au făcut aproape imposibilă intenția jucătorilor de a paria direct pe numerele câștigătoare, “rechinii” s-au concentrat pe pariuri exterioare (outside bets). Iată o demonstrație despre cum funcționează: este o varietate largă de metode de a plasa un pariu după ce numărul câștigător a fost ales. Fară discuție, maestrul acestei tehnici este celebrul trișor de cazinou, Richard Marcus. Pe blogul sau poți afla amănunte despre cum a pus în scenă mișcări speciale și trucuri prin care a trișat, cum ar fi The Savannah, The Roulette Mix-Up și The Roulette Section.

Pentru înșelătoria “The Chip Cup” este necesară complicitatea crupierului și o recuzită din plastic denumită “cupa de jetoane”. Crupierul îți dă jetoane de o sută de dolari în loc să îți dea de 5, atunci când îți schimbi banii. Iată un film video despre această înșelătorie:

Folosind tehnici de distragere a atenției și mișcări rapide și perfect coordonate, cei care înșeală, de cele mai multe lucrând mai mulți în echipă, pot fura jetoane colorate de la alți jucători, din pariurile de pe masă sau chiar direct de la dealer.
COMPUTERE PENTRU RULETĂ

Nici un articol despre înșelătoriile de la ruletă nu poate fi complet fără a explica cum funcționează computerele pentru ruletă. Sunt o mare problemă la ruletă. Sunt păreri complet diferite despre ele. Unii sunt de părere că nu funcționează în condiții de cazinou real și că persoanele care vând astfel de mașinării celor care vor să păcălească la ruletă sunt ei înșiși escroci. Alții cred că aceste computere sunt singura modalitate de a face o predicție științifică și de a câștiga. Mai sunt și cei care nu ar folosi niciodată un dispozitiv ilegal în cazinou și sfârșesc în închisoare sau prin a fi bătuți de responsabilii cu securitatea cazinourilor. Există și oameni care își bat capul pentru a putea găsi cazinouri în țări cât mai îndepărtate în care folosirea acestor dispozitive în interiorul sălilor de joc nu sunt strict interzise.

Cum funcționează computerele pentru ruletă?

Fiecare computer de ruletă are un mecanism diferit, de aceea este dificil de înțeles cum funcționează. De obicei sunt formate dintr-un grup de mici dispozitive care fac lucruri diferite:

1. Observator. Un dispozitiv care înregistrează informațiile roții - printr-o acțiune umană sau printr-o scanare cu laser. Dispozitivul acesta înregistrează informații despre viteza roții, a bilei, dar și despre coordonarea acestor două elemente (unde se află bila într-un moment anume).
2. Calculatorul. Un program instalat pe un dispozitiv de sine stătător sau pe un smartphone modificat. Culege informații de la “observator”, apoi, făcând calcule complexe, încearcă să prezică aproape instantaneu unde va pica bila.
3. Urechelniță. Predicția calculatorul este apoi transmisă jucătorului în sistem audio printr-o cască minusculă, ascunsă în ureche.

Teoretic, acest concept poate funcționa. Face măsurători folosind formule din fizică și calculând unde va ateriza bila pe roată, apoi transmite această informație jucătorului pentru ca acesta să facă pariul corect. Sunt, de asemenea, anumite cazuri care dovedesc că ideea unui computer de ruletă chiar e funcțional în practică.

“Eudemons”, un grup de 4 studenți ai Universității Carolina Santa Cruz, a avut un succes relativ în anii 70, folosind în Las Vegas un model de computer de ruletă, pe care îl țineau ascuns în pantofi. Au făcut un profit de 10.000 de dolari, dar apoi s-a petrecut un incident în care izolația unui fir al unui computer s-a topit, iar solenoidul l-a ars pe un membru al găștii. Proiectul s-a oprit brusc și lamentabil.

Înaintea lor, în 1961, Edward Thorp și Claude Shannon au creat propriul lor computer de ruletă care a rămas până în zilele noastre singurul computer portabil creat vreodată. Thorp a fost un matematician care a scris prima carte despre metoda numărării cărților, “Beat the Dealer”. Shannon este părintele teoriei comunicării și informării electronice. În condiții de laborator, computerul a funcționat excelent, dar situațiile reale au scos în evidență provocări nebănuite, pe care cei doi profesori le-au depășit cu greu.

În 2004, un grup format din doi sârbi și o unguroaică a câștigat peste 1,2 milioane de lire sterline pe parcursul a două vizite la cazinoul Ritz din Londra. După ce cazinoul le-a analizat jocul revăzut pe camerele de supraveghere, s-a ajuns la concluzia că cei trei au folosit un scanner laser și un computer pentru a învinge ruleta. În cele din urmă au fost reținuți, iar conturile le-au fost blocate. Totuși, până la urmă, celor trei le-au fost lăsate câștigurile pentru că nu a existat nici o dovadă imbatabilă a vreunei infracțiuni.

Concluzia mea este aceea că nici un computer de ruletă nu oferă o metodă viabilă de a păcăli cazinourile. Iată de ce:

1. În majoritatea țărilor, utilizarea computerelor de ruletă în cazinouri este ilegală. Daca folosești vreunul, riști să ajungi la închisoare.
2. Majoritatea cazinourilor aplică măsuri stricte de securitate, inclusiv detectoare de aparate electronice, folosite la intrarea în spațiile de joc. Riști să fi trecut pe viață pe lista neagră.
3. În mod special după incidentul de la Ritz din 2004 (descris mai sus), cazinourile sunt în alertă maximă cu privire la posibilitatea utilizării computerelor de ruletă și le caută cu o seriozitate ridicată.
4. În cazinourile reale este extrem de greu să primești măsurătorile exacte, iar perioada de timp permisă pentru a face un pariu după ce bila a început învârtirea este extrem de limitată. Este nerealist să te aștepți la funcționarea perfectă a unui astfel de dispozitiv sub o astfel de presiune psihologică, de mediu și de timp.
5. Sunt mulți oameni care oferă la vânzare computere de ruletă. Mare parte dintre ei vând dispozitive nefuncționale care fac predicții greșite. Este o provocare în sine să găsești un computer de ruleta care să poată face predicții corecte.
6. Vânzătorii de computere speră să facă o avere din vânzarea unor astfel de dispozitive, în loc să învingă ei înșiși cazinourile. Ar trebui să îți spună suficiente lucruri despre cât de ușor este să păcălești cazinourile.

Pe scurt, computerele de ruletă sunt un pariu nefavorabil. Sunt mai multe riscuri să îți pierzi banii pe un astfel de dispozitiv decât să ai șansa de a deveni bogat utilizând unul. Cu toate acestea, rămâne un subiect foarte interesant și poți să înveți totul despre ce se învârte în jurul ruletei din cele 30 de articole, grupate la un loc, despre acest minunat joc.

Acum, ce spui despre posibilitatea de a face în capul tău toate calculele pe care le face un computer? Nu ar fi grozav?


ROȚI ÎNCLINATE ȘI AVANTAJUL LA JOC

A avea avantaj la joc înseamnă să profiți de modul ineficient în care se derulează jocul. O astfel de “ineficiență” este înclinația roții care poate duce la a favoriza anumite numere. În ciuda expertizei și a controlul calității extrem de ridicat al producătorilor de rulete, o ruletă nu poate fi niciodată 100% perfectă; vor fi mereu imperfecțiuni care vor ajuta ușor un anumit sector. Această mică înclinare poate deveni mai accentuată o data cu îmbătrânirea ruletei, mai ales dacă aceasta nu e testată și reparată periodic. Jucătorul care urmărește aceste imperfecțiuni poate ochi și exploata astfel de roți.

Cel mai celebru astfel de jucător este spaniolul García Pelayo. În anii ‘90 a colectat date despre mii de învârtiri ale ruletelor de la Casino Gran din Madrid. Apoi le-a analizat cu ajutorul unui computer și a identificat puternice înclinații ale roții la anumite rulete. Pelayo, împreună cu familia sa, a făcut la fel și în alte cazinouri din toată lumea. Povestea lui a devenit subiectul unui documentar și al unui film.
ROȚI, BILE ȘI MAGNEȚI MĂSLUIȚI

Sunt puține mărturii despre trișori care au măsluit roțile ruletelor sau care au plasat un magnet minuscul, greu de detectat într-o bilă pe care, apoi, au controlat-o de la distanță. Plasarea unui astfel de dispozitiv e posibilă doar atunci când cazinoul este închis publicului și, câteodată, cu cooperarea celor din stafful cazinoului, oameni care au fost corupți în scopul atingerii acestui obiectiv.

O poveste vine din anii 1800. Pe când cazinoul era închis, Pierre Dugal s-a ascuns în toaleta clubului, iar când toți angajații au părăsit clădirea, a măsluit roata ruletei cu scopul ca anumite numere să iasă câștigătoare cât mai des.

În 1973, Monique Laurent a devenit cunoscută drept “franțuzoaica cu un pachet de țigări”. În colaborare cu fratele său care era crupier, a măsluit bila ruletei cu un mic receptor radio pe care, apoi, îl controla cu un transmițător plasat în ceea ce părea a fi un pachet de țigări. După un timp, echipa a “câștigat” peste un milion de dolari. Totul a mers perfect până când au fost prinși.

Comments 0

No comments found